Pierogi z truskawkam

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: domciak
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne pierogi z truskawkami!

Potrzebne składniki

• mąka pszenna - 2,5 szkl.
• jajko - 1 szt.
• letnia woda - kilka łyżka(i)
• truskawki - 500 g
• cukier - 2 łyżka(i)
• olej - 1 łyżka(i)
• sól

Przydatne akcesoria

nóż i widelec

Etapy przyrządzania

1
Ciasto: 1.Z podanych składników zagnieść ciasto Pierogi z truskawkami: 1.Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić. 2.Ciasto rozwałkować na cienki placek i szklanką wykroić kółka. 3.Na kółka z ciasta nałożyć owoce, skleić brzegi. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju do chwili, aż pierogi wypłyną.

Jak podawać?

na ciepło z cukrem i jogurtem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: domciak
domciak
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (72)
Skype 3535124
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher