|
|||||||||
Polewa karmelowaKrótki opis potrawydo lodów, nale¶ników, musów, owocówPotrzebne składniki cukier - 20 dag woda - 220 ml masło - 5 łyżka(i) ¶mietana 30% - 75 ml aromat waniliowy - kilka kropel Etapy przyrządzania1
Cukier wsypać do rondla, mieszaj±c lekko zarumienić na małym ogniu. Wlać połowę wody, dokładnie wymieszać. Gdy cukier zacznie się rozpuszczać wlać pozostał± wodę. Gotować nie przerywaj±c mieszania, az cukier całkowicie się rozpu¶ci, a syrop zgęstnieje. Rondelek zdj±ć z ognia. Dodać miekkie masło, delikatnie wymieszać. Rondelek postawić na małym ogniu, zagotować mieszaj±c. Zdj±c z ognia. Gdy polewa lekko przestygnie dodać ¶metanę i kilka kropel aromatu wanilowego
Wasze komentarze (2)
hehe
To ładna niezdara kuchenna jeste¶. Mnie wyszło cudnie, gesty, słodki o pięknym kolorze i zapachu no i co najważniejsze smaku. autor: Anonim dodany dnia 2013-04-04 22:27:55 |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
robilam ten karmel a wyszla jakas woda o smaku tluszczu i karmelu zmarnowany czas i skladniki...
autor: Anonim dodany dnia 2012-02-05 20:28:48