|
||||||||||
SałatkaKrótki opis potrawySałatkaPotrzebne składniki 1 duże kwaśne jabłko, 3 łodygi selera naciowego, puszka tuńczyka w oleju, garść łuskanych włoskich orzechów oliwa, ocet łyżka soku z cytryny sól, pieprz, tymianek. Etapy przyrządzania2
Seler naciowy umyć i drobno pokroić. Tuńczyka delikatnie odsączyć z zalewy. Układać w salaterce kawałki jabłka, warstwę selera, kawałki tuńczyka , posypać orzechami. Przygotować sos i obficie nim polać sałatkę. Posolić i trochę popieprzyć. Na wierzch posypać roztartym tymiankiem.Podawać z pieczywem.
Jak podawać?Podawać z pieczywem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|