Zupa cebulowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Zupy
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kremowa zupa z cebuli i grzanki. Bardzo prosta i bardzo smaczna, choć wyglądem nie zachęca;)

Potrzebne składniki

• Cebula - 4 średnie szt.
• Bulion drobiowy/ warzywny - 1 l
• Mąka pszenna - 2 łyżka(i)
• Pieprz i sól do smaku
• Oliwa - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Dusimy na oliwie aż nabierze złotego koloru. Dodać mąkę i smażyć jeszcze przez kilka minut uważając aby nic się nie przypaliło. Cebulę zalewamy rosołem i gotujemy ok.20 minut. Następnie zupę miksujemy, ewentualnie przecieramy przez sito. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
2
Kromki chleba kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Trzymamy na ogniu aż nabiorą z obu stron rumianego koloru. Grzanki można również zrobić w piekarniku. Przed pokrojeniem w kostki można posmarować je masłem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher