Cukinia nadziewana białym serem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gazela
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna cukinia którą możemy zamienić kabaczkiem

Potrzebne składniki

• średnie cukinie - 4 szt.
• ser twarogowy - 20 dag
• żółtka - 2 szt.
• starty ostry ser żółty - 5 dag
• oliwa lub olej - 1 łyżka(i)
• śmietana - 2-3 łyżka(i)
• migdały - 4 dag
• sól i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Cukinię umyć, obrać, przekroić wzdłuż na połowy, usunąć pestki wraz z miąższem, posypać przyprawami i pozostawić w lodówce na pół godziny. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć i połączyć ze zmielonym białym serem. Napełnić farszem połówki cukinii, polać tłuszczem i piec w piekarniku przez 20-30 minut .

Jak podawać?

Podawać z bułką Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gazela
gazela
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (28)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher