|
|||||||||
Placki ziemniaczane z cebul±Krótki opis potrawyPyszne placki ziemniaczanePotrzebne składniki ziemniaki - 1,5 kg cebula - 10 dag zsiadłe mleko - 100 ml jajka - 1-2 szt. m±ka - 5 dag sól - 1 łyżeczka(i) pieprz - 1 szczypta(y) tłuszcz - do smażenia Przydatne akcesoriatarka o drobnych otworach, łyżkaEtapy przyrządzania1
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dronych otworach razem z cebula, odcedzić sok. Masę ziemniaczan± wymieszać z roztrzepanym mlekiem, jajkami i m±k±, doprawić do smaku. Kła¶ć łyżk± nieduże placuszki na silnie rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ze ¶mietan±.
Jak podawać?Podawac ze ¶mietan± Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |