Placki ziemniaczane z cebulą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gazela
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne placki ziemniaczane

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 1,5 kg
• cebula - 10 dag
• zsiadłe mleko - 100 ml
• jajka - 1-2 szt.
• mąka - 5 dag
• sól - 1 łyżeczka(i)
• pieprz - 1 szczypta(y)
• tłuszcz - do smażenia

Przydatne akcesoria

tarka o drobnych otworach, łyżka

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dronych otworach razem z cebula, odcedzić sok. Masę ziemniaczaną wymieszać z roztrzepanym mlekiem, jajkami i mąką, doprawić do smaku. Kłaść łyżką nieduże placuszki na silnie rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ze śmietaną.

Jak podawać?

Podawac ze śmietaną Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gazela
gazela
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (28)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher