Pomidory na gorąco

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gazela
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawane zaraz po wyjęciu z piekarnika

Potrzebne składniki

• średnie pomidory - 6 szt.
• tarta bułka - 1 łyżka(i)
• utarty ser ementaler - 10 dag
• mleko - 1/3 szkl.
• masło - 2 łyżka(i)
• sól i pieprz - do smaku

Etapy przyrządzania

1
Pomidory umyć, ściąć wierzchy, delikatnie wydrążyć, posolić i pozostawić na 20 minut, otworem w dół by wyciekł sok. Ser dokładnie wymieszać z jajkiem, mlekiem i tartą bułką. Doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziać wydrążone pomidory, przykryć obciętymi wierzchami, ułożyć ciasno w żaroodpornym naczyniu, polać stopionym masłem i 10- 15 minut zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać natychmiast po wyjęciu.

Jak podawać?

Podawać na gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gazela
gazela
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (28)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher