Surówka z włoskiej kapusty

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gazela
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smaczna i zdrowa surówka.

Potrzebne składniki

• mała kapusta włoska - 1 szt.
• duże jabłka - 2 szt.
• ogórek kwaszony - 1 szt.
• szczypiorek - 0,5 peczka
• cukier - 1 szczypta(y)
• sól - 1
• oleju sojowego - 3-4 łyżka(i)

Przydatne akcesoria

nóż

Etapy przyrządzania

1
Małą główkę kapusty włoskiej oplukać, poszatkowac jak najcieniej, osolić. Jabłka opłukać, pokkrajać na drobną kostkę, ogórek kwaszony obrac i również pokrajać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodając trochę siekanego szczypiorku, wszystko przyprawic cukrem i solą, poczym polać niewielką ilością oliwy.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gazela
gazela
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (28)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher