Chłodnik bułgarski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gazela
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Tarator

Potrzebne składniki

• kefir lub jogurt - 1 l
• czosnek - 2
• mały świeży ogórek - 1 szt.
• sól, pieprz - szczypta(y)
• oliwa - 1 łyżka(i)

Przydatne akcesoria

nóż, moździerz

Etapy przyrządzania

1
Czosnek utrzeć z solą, dodać do jogurtu lub kefiru. Dodać soli, pieprzu, wlać oliwę i wrzucić ogórek obrany ze skórki i pokrajany w cieniutkie talarki. Ochłodzić. Podając - włożyć do każdego talerza kostkę lodu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gazela
gazela
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (28)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher