Kaszanka z grilla

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
• Przystawki
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Nie każdy przepada za tym wyrobem, jednak dobrze przyrządzona kaszanka smakuje wyśmienicie. Przepis p. Macieja Kuronia.

Potrzebne składniki

• kaszanka - 1 kg
• jabłka - 3 szt.
• czosnek - 1 główka
• majeranek
• pieprz ziołowy
• cebula - 3 szt.
• olej

Etapy przyrządzania

1
Kaszankę pokroić w grube plastry ok. 2 cm., cebulę w krążki. Jabłka umyć, nie obierać, pokroić w ćwiartki. Przygotować folię aluminiową, tyle kawałków ile kaszanki, zostawiając odpowiedni margines na zawinięcie paczuszki. Każdą folię posmarować olejem, położyć porcję kaszanki, po 2 ćwiartki jabłka, trochę cebuli i ząbek czosnku. Posypać lekko majerankiem i pieprzem ziołowym. Całość zawijamy ale niezbyt szczelnie. Układamy na rozgrzanym grillu, pieczemy od 15 do 30 min.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher