|
|||||||||
Kaszanka z grillaKrótki opis potrawyNie każdy przepada za tym wyrobem, jednak dobrze przyrz±dzona kaszanka smakuje wy¶mienicie. Przepis p. Macieja Kuronia.Potrzebne składniki kaszanka - 1 kg jabłka - 3 szt. czosnek - 1 główka majeranek pieprz ziołowy cebula - 3 szt. olej Etapy przyrządzania1
Kaszankę pokroić w grube plastry ok. 2 cm., cebulę w kr±żki. Jabłka umyć, nie obierać, pokroić w ćwiartki.
Przygotować folię aluminiow±, tyle kawałków ile kaszanki, zostawiaj±c odpowiedni margines na zawinięcie paczuszki.
Każd± folię posmarować olejem, położyć porcję kaszanki, po 2 ćwiartki jabłka, trochę cebuli i z±bek czosnku. Posypać lekko majerankiem i pieprzem ziołowym. Cało¶ć zawijamy ale niezbyt szczelnie.
Układamy na rozgrzanym grillu, pieczemy od 15 do 30 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |