|
|||||||||
BUDYŃ Z TWAROGU I PŁATKÓW OWSIANYCHKrótki opis potrawySmacznegoPotrzebne składniki twaróg - 250 g delikatne płatki owsiane - 250 g cukier - 150 g masło - 70 g jajka - 4 szt. m±ka - 2 łyżka(i) proszek do pieczenia - 1/2 op. starta skórka z cytryny - 1 szt. sok z cytryny - 1 szt. sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
1.). Utrzeć masło z jajkami i cukrem na pulchn± masę.
2
2.). Wymieszać start± skórkę i sok z cytryny.
3
3.). Następnie dodać dobrze odci¶nięty twaróg, płatki owsiane, m±kę, mleko oraz proszek do pieczenia.
4
4.). Wszystko razem ucierać, aż powstanie jednolita masa budyniowa.
5
5.). Przełożyć j± do wysmarowanej tłuszczem formy budyniowej,szczelnie zamkn±ć, włożyć do naczynia z wrz±c± wod± i około 30 minut gotować w k±pieli wodnej ( w temperaturze 80*C ).
6
6.). Przestudzony budyń wyłożyć na półmisek i pokroić w grube plastry.
7
7.). Podawać z musem z dowolnych letnich owoców lub czarnymi jagodami posypanymi cukrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |