BUDYŃ Z TWAROGU I PŁATKÓW OWSIANYCH

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kucharz-Misio
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego

Potrzebne składniki

• twaróg - 250 g
• delikatne płatki owsiane - 250 g
• cukier - 150 g
• masło - 70 g
• jajka - 4 szt.
• m±ka - 2 łyżka(i)
• proszek do pieczenia - 1/2 op.
• starta skórka z cytryny - 1 szt.
• sok z cytryny - 1 szt.
• sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
1.). Utrzeć masło z jajkami i cukrem na pulchn± masę.
2
2.). Wymieszać start± skórkę i sok z cytryny.
3
3.). Następnie dodać dobrze odci¶nięty twaróg, płatki owsiane, m±kę, mleko oraz proszek do pieczenia.
4
4.). Wszystko razem ucierać, aż powstanie jednolita masa budyniowa.
5
5.). Przełożyć j± do wysmarowanej tłuszczem formy budyniowej,szczelnie zamkn±ć, włożyć do naczynia z wrz±c± wod± i około 30 minut gotować w k±pieli wodnej ( w temperaturze 80*C ).
6
6.). Przestudzony budyń wyłożyć na półmisek i pokroić w grube plastry.
7
7.). Podawać z musem z dowolnych letnich owoców lub czarnymi jagodami posypanymi cukrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)