|
|||||||||
Sałatka z fet± i tuńczykiemKrótki opis potrawySałatka zamiast schabowego;)Potrzebne składniki Kapusta pekińska - 6 li¶ci Feta - 1 op. Makaron - 250 g Tuńczyk w oleju - 1 puszka Etapy przyrządzania1
Nastawiamy wodę na makaron (nie solimy!!). Gdy woda zagotuje się, wsypujemy makaron (rurki, ¶widerki). Gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimn± wod±. Li¶cie sałaty myjemy, osuszamy i kroimy w drobne paski. Fetę kroimy w kostkę. Do dużej miski wrzucamy makaron i pozostałe składniki, dodajemy tuńczyka, mieszamy i gotowe.
Sałatka jest syta, więc można ja potraktować jako danie obiadowe.
UwagiMakaron powinien być al dente. Ponieważ feta oraz tuńczyk s± słone, nie używamy soli podczas gotowania makaronu. Sama sałatka ma zrównoważony smak. Sałatkę można urozmaicić dodaj±c jajko na twardo lub kukurydzę. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |