Biszkopt z kremem ananasowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

po prostu delicje!!

Potrzebne składniki

• 3 jajka
• pół łyżeczki proszku do pieczenia
• pół łyżeczki octu
• 2 czubate łyżki m±ki krupczatki
• 2 płaskie łyżki cukru
• krem:
• puszka ananasów
• galaretka ananasowa lub agrestowa
• budyń waniliowy
• kostka margaryny

Etapy przyrządzania

1
Oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać proszek i ocet. Białka ubić na sztywn± pianę razem z cukrem. Wymieszać delikatnie z żółtkami, a następnie z m±k±.
2
Ciasto wylać na posmarowan± tłuszczem i posypan± bułk± blaszkę. Upiec w temp. ok. 180 stopni przez ok. 25min.
3
Do soku ananasowego dolać wody do 1/2l. Odlać 1/2 szklanki i rozrobić w niej budyń.
4
Resztę soku zagotować i wlać budyń. Po chwili zdj±ć z ognia i wsypać galaretkę, dobrze wymieszać.
5
Po paru minutach do budyniu wkroić margarynę i zmiksować. Jeszcze ciepłym kremem przełożyć biszkopt. Posypać cukrem pudrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)