Brzoskwinie pod kokosową kołderką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kokosowa nuta

Potrzebne składniki

• 30 dag mąki pszennej
• 20 dag masła
• 3 łyżki kakao
• pół szklanki mąki ziemniaczanej
• 2 żółtka
• 2 łyżki śmietany
• do ozdoby:
• 25 dag wiórków kokosowych
• 350 ml śmietanki
• 3 łyżki cukru
• puszka brzoskwiń
• pół tabliczki czekolady

Etapy przyrządzania

1
Na ciasto masło posiekać z mąką pszenną, ziemniaczaną i kakao. Dodać żółtka, śmietanę, wyrobić ciasto, owinąć folią, włożyć na godzinę do lodówki.
2
Schłodzone ciasto rozwałkować na jeden duży, prostokątny placek, wyłożyć formę, piec 30-40 minut w 200ºC, przestudzić.
3
Kokosowe wiórki gotować ze śmietanką i cukrem na wolnym ogniu 5 minut, cały czas mieszając, aż zgęstnieją. Masę rozsmarować na cieście, brzoskwinie osączyć z zalewy, połówki ułożyć na masie.
4
Czekoladę rozpuścić, lekko przestudzić, polać brzoskwinie, ciasto wstawić do lodówki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher