Jajka z pastą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Wegetariańskie
• Wielkanoc
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

na Wielkanoc

Potrzebne składniki

• 6 jajek na twardo
• kefir naturalny (150 g)
• 120 g rzeżuchy
• pomidor
• łyżeczka soku z cytryny
• łyżka oliwy z oliwek
• łyżka przecieru pomidorowego
• łyżeczka musztardy
• 1/2 łyżeczki sproszkowanego curry

Etapy przyrządzania

1
Jajka obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtka. zmiksować je z kefirem, dodać sól i pieprz.
2
Powstały krem podzielić na trzy porcje.
3
Rzeżuchę umyć i odsączyć. Połowę odłożyć, a pozostałą część posiekać, dodać sok z cytryny, oliwę, porcję kremu i zmiksować.
4
Pastą wypełnić cztery połówki jajek. Pomidora umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Usunąć nasiona, pokroić w kostkę, wymieszać z porcją kremu i przecierem.
5
Pastę zmiksować i napełnić kolejne cztery połówki jajek. Pozostały krem wymieszać z curry i musztardą, wypełnić resztę jajek. Skropić oliwą, podawać na rzeżusze.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher