Jajka z past±

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Wegetariańskie
• Wielkanoc
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

na Wielkanoc

Potrzebne składniki

• 6 jajek na twardo
• kefir naturalny (150 g)
• 120 g rzeżuchy
• pomidor
• łyżeczka soku z cytryny
• łyżka oliwy z oliwek
• łyżka przecieru pomidorowego
• łyżeczka musztardy
• 1/2 łyżeczki sproszkowanego curry

Etapy przyrządzania

1
Jajka obrać i przekroić na pół. Wyj±ć żółtka. zmiksować je z kefirem, dodać sól i pieprz.
2
Powstały krem podzielić na trzy porcje.
3
Rzeżuchę umyć i ods±czyć. Połowę odłożyć, a pozostał± czę¶ć posiekać, dodać sok z cytryny, oliwę, porcję kremu i zmiksować.
4
Past± wypełnić cztery połówki jajek. Pomidora umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Usun±ć nasiona, pokroić w kostkę, wymieszać z porcj± kremu i przecierem.
5
Pastę zmiksować i napełnić kolejne cztery połówki jajek. Pozostały krem wymieszać z curry i musztard±, wypełnić resztę jajek. Skropić oliw±, podawać na rzeżusze.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)