|
|||||||||
Jajka z past±Krótki opis potrawyna WielkanocPotrzebne składniki 6 jajek na twardo kefir naturalny (150 g) 120 g rzeżuchy pomidor łyżeczka soku z cytryny łyżka oliwy z oliwek łyżka przecieru pomidorowego łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki sproszkowanego curry Etapy przyrządzania1
Jajka obrać i przekroić na pół. Wyj±ć żółtka. zmiksować je z kefirem, dodać sól i pieprz.
2
Powstały krem podzielić na trzy porcje.
3
Rzeżuchę umyć i ods±czyć. Połowę odłożyć, a pozostał± czę¶ć posiekać, dodać sok z cytryny, oliwę, porcję kremu i zmiksować.
4
Past± wypełnić cztery połówki jajek.
Pomidora umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Usun±ć nasiona, pokroić w kostkę, wymieszać z porcj± kremu i przecierem.
5
Pastę zmiksować i napełnić kolejne cztery połówki jajek. Pozostały krem wymieszać z curry i musztard±, wypełnić resztę jajek. Skropić oliw±, podawać na rzeżusze.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |