Kalafiorowe kotlety

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Danie jarskie

Potrzebne składniki

• 1 kalafior
• 2 łyżki mąki
• 1 jajo
• bułka tarta
• sól
• pieprz
• kminek
• olej do smażenia

Etapy przyrządzania

1
Ugotować kalafior w osolonej wodzie, przez pierwsze 5 minut w odkrytym naczyniu, następnie przykryć i ugotować na pół miękko.
2
Odsączyć z wody, zgnieść na drobne cząstki, dodać jajko, mąkę, pieprz, kminek, wymieszać.
3
Rozgrzać olej, kształtować kotlety, obtaczać w bułce, smażyć z obu stron na rumiano.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)


Świetny przepis. Kotleciki bardzo smaczne :).
autor: Myszka dodany dnia 2008-09-13 23:28:13
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher