Pianka truskawkowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Wioolkaz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Desery
• Dla dzieci
• Polska
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
3 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna pianka z mleka i galaretki- smakuje jak ptasie mleczko

Potrzebne składniki

• mleko skondensowane (zagęszczone) kto woli deser b. słodki to słodkie - 1 puszka lub 2 kartk
• galaretka truskawkowa (jak kto¶ chce inny smak, bierze inn±) - 3 szt.

Etapy przyrządzania

1
1. Rozpuszczamy galaretki w wodzie (0,5 szklanki na kazda, czyli 1,5 szklanki). Mieszamy do rozpuszczenia się grudek. 2. Ubijamy mleko skondensowane az do konsystencji bitej ¶mietany. 3. Ł±czymy mleko skondensowane i wystudzon± galaretkę, cały czas miksujac mikserem. 4. Szybko wlewamy do pucharków 5. Mozemy troche urozmaicić deser, wrzucaj±c różne sezonowe owoce oprócz ¶wieżych owoców kiwi i ananasa ( utrudniaj± krzepnięcie galaretki). UWAGA! Masa szybko tężeje. Radzę nie zostawiać jej w misce na dłuższy czas, bo w niej stężeje
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Wioolkaz
Wioolkaz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (2)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)