|
|||||||||
Pianka truskawkowaKrótki opis potrawyPyszna pianka z mleka i galaretki- smakuje jak ptasie mleczkoPotrzebne składniki mleko skondensowane (zagęszczone) kto woli deser b. słodki to słodkie - 1 puszka lub 2 kartk galaretka truskawkowa (jak kto¶ chce inny smak, bierze inn±) - 3 szt. Etapy przyrządzania1
1. Rozpuszczamy galaretki w wodzie (0,5 szklanki na kazda, czyli 1,5 szklanki). Mieszamy do rozpuszczenia się grudek.
2. Ubijamy mleko skondensowane az do konsystencji bitej ¶mietany.
3. Ł±czymy mleko skondensowane i wystudzon± galaretkę, cały czas miksujac mikserem.
4. Szybko wlewamy do pucharków
5. Mozemy troche urozmaicić deser, wrzucaj±c różne sezonowe owoce oprócz ¶wieżych owoców kiwi i ananasa ( utrudniaj± krzepnięcie galaretki).
UWAGA! Masa szybko tężeje. Radzę nie zostawiać jej w misce na dłuższy czas, bo w niej stężeje
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |