Pieczeń rzymska dietetyczna

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Jedź i chudnij !!!

Potrzebne składniki

• duży kurczak
• 2 kajzerki
• 2 surowe jaja
• 2 jaja ugotowane na twardo
• mała puszka zielonego groszku
• łyżka masła
• 2 łyżki mąki
• 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
• gałka muszkatowa
• łyżka bułki tartej
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Mięso oddzielić od kości, zemleć razem z namoczonymi i ociśniętymi bułkami. Dodać surowe jaja, natkę i przyprawy. Masę dobrze wyrobić. Wąską brytfannę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na stolnicy posypanej mąką uformować z mięsa prostokąt grubości 5 mm, posypać groszkiem. Wzdłuż jednego brzegu ułożyć pokrojone na połówki jaja. Zwinąć mięso w rulon, włożyć do formy. Piec około godziny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher