Canelloni z tuńczykiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• tuńczyk King Oscar rozdrobniony, w oleju - 2 puszka(i)
• makaron canelloni - 1 op.
• cebulki - 2 szt.
• czosnek - 1-2
• papryka (czerwona, żółta) - 2 szt.
• kukurydza - 1 puszka(i)
• żółty ser - 30 dag
• zioła (oregano, bazylia)
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
1. Pokrojon± w kostkę cebulę podsmażyć na patelni wraz ze zmiażdzonym czosnkiem. Dodać tuńczyka King Oscar, paprykę pokrojon± w kostkę, kukurydzę, pieprz, sól i smażyć około 10 minut. Gotowy farsz pozostawić do ostygnięcia. 2. Makaron gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez 5 minut. 3. Canelloni napełnić farszem i układać w żaroodpornym naczyniu. Cało¶ć posypać tarym serem z dodatkiem ziół. Zapiekać pod przykryciem w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez około 30 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)