Pasztet rybny

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać z ziemniakami i surówką z kapusty.

Potrzebne składniki

• 50 dag filetów z morszczuka
• włoszczyzna
• cebula
• sos z cytryny
• przyprawa ziołowa do ryb
• 2 łyżki posiekanej natki pitruszki
• liść laurowy
• ziele angielskie
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Umyte i oczyszczone filety zalać wodą, dodać oczyszczoną włoszczyznę, cebulę i przyprawy, gotować na małym ogniu ok. 20 min. W połowie gotowania zakwasić wywar łyżką soku z cytryny. Wyjąć ostrożnie porcje ryby, ułożyć na półmisku, obłożyć ugotowaną i pokrojoną marchewką, posypać natką pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher