Raita z ogórkiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Raita z ogórkiem

Potrzebne składniki

• 2 małe ogórki
• 500 ml jogurtu
• 1 zielona papryczki chilli
• 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
• 1/2 łyżeczki garam masala
• sól do smaku

Etapy przyrządzania

1
Ogórki obieramy i kroimy w drobna kostkę. Solimy i odstawiamy na godzinę, aby zmiękły. Po tym czasie odlewamy płyn, który puszcza ogórki. Siekamy paprykę. Jogurt dokładnie mieszamy z solą. Dodajemy paprykę i ogórki. Przelewamy raitę do małych miseczek, posypujemy z wierzchu garam masła i chilli. Odstawiamy do lodówki na 40 min. Podajemy schłodzona jako dodatek do dania głównego. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher