Pstrąg z cebulką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• pstągi (około 1,2 kg) - 2 szt.
• cytryna - 1/2 szt.
• sól
• pieprz mielony
• cebula - 2 szt.
• czosnek - 3
• olej - 4 łyżka(i)
• natka pietruszki

Etapy przyrządzania

1
1. Ryby sprawić, nie odcinać głów i płetw, dokładnie opłukać, osuszyć. 2. Skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na godzinę w chłodniejsze miejsce. 3. Cebulę i ząbki czosnku obrać, pokroić na plasterki, podsmażyć na 1 łyżeczce oleju, chwilę poddusić na wolnym ogniu. 4. Żaroodporne naczynie nasmarować olejem, włożyć ryby, lekko skropić olejem, posypać duszonym czosnkiem i cebulką. 5. wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni C i piec około 30 minut. 6. Rybę podawać z ziemniakami z wody, posypaną natką pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher