|
||||||||||
Pstrąg z cebulkąKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki pstągi (około 1,2 kg) - 2 szt. cytryna - 1/2 szt. sól pieprz mielony cebula - 2 szt. czosnek - 3 olej - 4 łyżka(i) natka pietruszki Etapy przyrządzania1
1. Ryby sprawić, nie odcinać głów i płetw, dokładnie opłukać, osuszyć.
2. Skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na godzinę w chłodniejsze miejsce.
3. Cebulę i ząbki czosnku obrać, pokroić na plasterki, podsmażyć na 1 łyżeczce oleju, chwilę poddusić na wolnym ogniu.
4. Żaroodporne naczynie nasmarować olejem, włożyć ryby, lekko skropić olejem, posypać duszonym czosnkiem i cebulką.
5. wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni C i piec około 30 minut.
6. Rybę podawać z ziemniakami z wody, posypaną natką pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|