|
||||||||||
Kurczak z warzywamiKrótki opis potrawySzybki i tani obiad.Potrzebne składniki mięso z piersi kurczaka lub indyka - 40 dag włoszczyzna (lub opakowanie mrożonej miesznki warzywnej) - 1 pęczek olej do smażenia sól pieprz Etapy przyrządzania1
1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki.
2. Warzywa dokładnie oczyścić, umyć, osączyć, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce jarzynowej.
3. Na patelni rozgrzać olej, włożyć rozdrobnione warzywa lub zamrożoną mieszankę, podsmażyć, przykryć, poddusić kilka minut.
4. Dodać pokrojone mięso, wymieszać, udusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Potrawę podawać z ryżem lub makaronem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|