|
||||||||||
Rolada z indyka ze szpinakiemKrótki opis potrawyPyszne danie na pore obiadową.Potrzebne składniki Pierś z indyka 40 dag mrożonego szpinaku 2 jajka pół szkl. jogurtu naturalnego 4 łyżki mąki cząbrer łyżeczka miodu pęczek koperku i sól Etapy przyrządzania1
Szpinak włożyć do rondla i delikatnie podgrzewać, aż się rozmrozi i odparuje. Dodać łyżke mąki, wymieszać, przyprawic solą i cząbrem. Mięso umyć, zemleć, wymieszać z łyżką mąki, przyprawić solą. Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić sztywną pianę i razem z żółtkami dodać do szpinaku. Delikatnie wtmieszać. Na obsypanej mąką desce uformować z masy mięsnej prostokąt, rozłożyć farsz, zawinąć. Roladę posmarować miodem, obłożyć fałązkami koperku, zawinąć w folię, piec około godziny w temperaturze 180 stopni.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|