Pierogi ruskie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pierogi

Potrzebne składniki

• m±ka - 2 szkl.
• żółtko
• ciepła woda - 1/2 szkl.
• sól pieprz
• ziemniaki - 60 dag
• ser biały - 30 dag
• cebula
• olej

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki obrać i ugorować
2
Cebulę obrać, pokroić w kostkę
3
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę
4
Ser i ziemniaki, zelmeć, dodać cebulę, doprawić sol± i pieprzem
5
Do m±ki dodać żółtko, szczyptę soli, 1/2 szklanki wody i wyrobić ciasto
6
Ciasto rozwałkować, szklaneczkami wykrawać kr±zki, na ¶rodek każdego położyć farsz i dokładnie zlepić brzegi
7
Wrzucać partiami na osolony wrz±tek, gotować 5 min od wypłynięcia
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)