Sos grzybowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: paula26013
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Czas przygotowania:
12 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
9 PLN
Kaloryczność:
126 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pieczarki obgotować. Pokroić. sos: mleko (śmietana),br /> żółtko, czosnek (dużo 4-6 ząbków)

Potrzebne składniki

• mleko - 1 op.
• grzyby - 2 kostka(i)

Etapy przyrządzania

1
Na bazie wywaru (np. bulion) dodać żółtko roztrzepane z mlekiem (śmietana). Można dodać (do roztrzepańca) 1- 2 łyżeczkę maki . Do całości dodać czosnek pieprz sól i inne przyprawy. Przyprawy w zasadzie w/g uznania. Podstawa to żółtko, czosnek mleko. po zagotowaniu sosu dodajemy don uduszone osobno pieczarki.

Jak podawać?

Pieczarki obgotować. Pokroić. sos: mleko (śmietana),br /> żółtko, czosnek (dużo 4-6 ząbków)

Uwagi

Pieczarki obgotować. Pokroić. sos: mleko (śmietana),br /> żółtko, czosnek (dużo 4-6 ząbków) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher