Zupa rybna z krewetkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
25 PLN
Kaloryczność:
523 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna zupka

Potrzebne składniki

• morszczuk - 500 dag
• krewetki - 200 dag

Etapy przyrządzania

1
Grzyby płuczemy, zalewamy gorącą wodą i moczymy przez godzinę. Następnie odsączamy i kroimy w cienkie paseczki. Dymkę myjemy i drobno kroimy razem ze szczypiorkiem. Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy grzyby oraz kostki rosołowe i gotujemy 20 minut. Krewetki płuczemy i odsączamy na sitku. Filety (bez rozmrażania) dzielimy na mniejsze kawałki. Krewetki i rybę obtaczamy w mące i przez 5 minut smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie wlewamy sos sojowy oraz wino i dodajemy imbir. Mieszać i przez 5 minut dusimy pod przykryciem. Tak przygotowaną rybę oraz krewetki przekładamy do gorącego wywaru z grzybami i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotujemy jeszcze 5 minut, a na koniec dodajemy cebulkę.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher