Kwas z buraków

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kwas z buraków do barszczu

Potrzebne składniki

• 1 kg buraków ćwikłowych
• 2 litry wody
• 5 dag chleba razowego ze skórką

Etapy przyrządzania

1
Obieram i kroje w plasterki buraki. Wkładam do kamiennego garnka z ciepłą przegotowaną wodą, następnie dodaje chleb. Przykrywam nakłutym papierem i na kilka dni zostawiam w pokojowej temperaturze. Skórkę wyjmuje po 2 dniach. Gdy skwaśnieje, zdejmuję pleśń. Kwas przelerwa do dobrze wymytych butelek i trzymam w chłodnym i ciemnym miejscu najlepiej w piwnicy.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher