Kapusniak ze swieżej kapusty

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupe podaje z chlebem, posypaną siekanym koperkiem.

Potrzebne składniki

• 1 1/2 l rosołu
• 30 dag białej kapusty
• 1 cebula
• 10 dag wedzonego boczku
• 1 liść laurowy
• 20 dag ziemniaków
• 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
• sól, pieprz
• 1 łyżka posiekanego koperku

Etapy przyrządzania

1
Kapustę szatkujemy, zalewamy woda, dodajemy listek laurowy i gotujemy do miękkości. Gdy kapusta będzie prawie miekka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Cebulę i boczek kroimy w kostkę , podsmazamy, dodajemy do zupy, chwilke gotujemy, doprawiamy do smaku przecierem pomidorowym, solą i pieprzem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher