Polędwiczki z grzybami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z grzybami
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo dobre

Potrzebne składniki

• polędwiczki - 1 kg
• suszone grzyby - 5 dag
• cebula - 1 szt.
• masło - 1 łyżka(i)
• ¶mietanka - 1/2 szkl.
• olej - 4 łyżka(i)
• pieprz - 10 dag
• sól

Etapy przyrządzania

1
Grzyby zalać zimna wod± na 4 godziny, polędwiczki pokroić na plastry, obsmażyć na oleju, przełożyć do rondla, dodać pokrojone:cebulę i grzyby, dusić do miękko¶ci, dodać ¶mietanę - doprawić.Podawać z ryżem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)