Chałwa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

mniam

Potrzebne składniki

• cukier - 1 i 1/2 szkl.
• woda - 2 szkl.
• masło - 1/2 kostka(i)
• kasza manna - 1 szkl.
• posiekane migdały
• cynamon

Etapy przyrządzania

1
Cukier z wodą gotujemy przez 20 minut aż powstanie syrop o konsystencji śmietanki. Kaszę manna smażymy na rozgrzanym maśle stale mieszając, aż nabierze jasnego, żółtego koloru. Wlewamy syrop i mieszamy, aż manna połączy się z cukrem. Przetapiamy masę do żaroodpornego naczynia i wstawiamy do słabo nagrzanego piekarnika 120C na 15 minut w tym czasie kasza wchłonie syrop. Napełniamy miskę lub kilka miseczek, ugniatamy w nich masę i po wyjęciu przybieramy orzechami i cynamonem. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher