Grillowana ryba z sałatą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: amif
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
• Grecja
• Grillujemy
Czas przygotowania:
1 minuta
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ryba jest zdrowa i ma wiele witamin, najczęściej podaje się ja z kiszoną kapustą, bądź z chrzanem. Jednak, można wnieść nieco egzotyki do przygotowywanego dania i zastąpić tradycyjne dodatki do grilowanej ryby słatką z owoców...

Potrzebne składniki

• 4 filety z ryby
• awokado
• arbuz i melon (po szklance każdego z tych owoców drobno pokrojonych)
• posiekana czerwona cebula
• garść posiekanej kolendry
• 4 łyżki soku z limonki
• łyżeczka posiekanej ostrej papryki
• oliwa z oliwek
• sól, pieprz
• Kamis do potraw z ryb i owoców morza

Etapy przyrządzania

1
Sposób przygotowania: * filety skropić oliwa, natrzeć przyprawa Kamis i papryczką * odstawić na godzinę i upiec na grillu z obu stron * owoce wymieszać z kolendra i sokiem z limonki * podawać na talerzu razem z rybą
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: amif
amif
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (25)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher