Żeberka w miodowej glazurze

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Skawiński
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

żeberka

Potrzebne składniki

• żeberka - 80 dag
• mielony imbir - 1 łyżka(i)
• ostra papryczka chili
• czosnek - 2-3 z±bki
• sos sojowy - 3 łyżka(i)
• miód - 4 łyżka(i)
• sok z cytryny - 3 łyżka(i)
• wódka - 2 łyżka(i)
• bulion - 1/2 szkl.
• sól pieprz
• olej
• m±ka - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Żeberka pokroić na małe kawałki
2
Czosnek obrać, zetrzeć na tarce
3
Papryczkę chili umyć, oczy¶cić z nasion pokroić
4
Miód dodać do imbiru, następnie czosnek, sos sojowy, papryczkę chili, wódkę, culion, sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu oraz m±kę. Wymieszać, zalać żeberka marynat±, chłodzić 1-2 godziny
5
Żeberka wyj±ć z marynaty, przysmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla, podlać marynat±, dusić pod przykryciem ok 25 min
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)