Żurek z biał± kiełbas±

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

żurek

Potrzebne składniki

• żur - 1/2 l
• włoszczyzna - pęczek
• biała kiełbasa - 30 dag
• jajka - 3 szt.
• czosnek - 2-3 z±bki
• sól pieprz
• majeranek suszony
• chrzan - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić, zalać 1,5 litra wody, gotować pod przykryciem 20 min, dodać kiełbasę i gotować następne 20 min, wyj±ć kiełbasę i przecedzić wywar
2
Czosnek obrać, zetrzeć na tarce, dodać do zupy
3
Wlać do zupy żur, dodać majeranek, ci±gle mieszaj±c, doprowadzić do wrzenia, przyprawić do smaku sol± pieprzem i chrzanem
4
Jajka ugotować na twaro, kiełbasę pokroic na kawałki, włożyć do zupy i mocno podgrzać, żurek rozlać do talerzy, dekorowac ćwiartkami jajek
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)