Świderki z sosem kukurydziano-serowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z makaronem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Świderki z sosem kukurydziano-serowym

Potrzebne składniki

• makaron świderki - 300 g
• masło - 2 łyżka(i)
• kukurydza - 1 puszka(i)
• mleko - 1,5 szkl.
• starty żółty ser - 1 szkl.
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Kukurydzę odcedzamy z zalewy i przez chwilę miksujemy.
2
Z mąki i masła przyrządzamy zasmażkę, dodajemy stopniowo mleko, ciągle mieszając.
3
Sos odgrzewamy na wolnym ogniu, a następnie po trochu dosypujemy ser i dodajemy kukurydze. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
4
Makaron gotujemy al dente. Sos wykładamy na gorący ugotowany makaron.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher