chutney jabłowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Sos podawać do zimnych pieczeni i ozorków

Potrzebne składniki

• 3 winne jabłka
• pół szkl. wody
• 10 dag rodzynków
• pół szkkl. cukru
• po małym strongu żółtej, zielonej i czerwonej papryki
• pół szkl. octu winnego
• 2 ząbki czosnku
• pół łyżeczki imbiru, sól

Etapy przyrządzania

1
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przełożyć do rondla, podlać wodą (pół szkl. wody) rozgotować na mus. Papryki po sparzeniu i zdjęciu skórki oczyścić z nasion i pokroić w drobną kosteczkę. Do musu dodać ocet, paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sparzone rodzynki, cukier, imbir, sól. Wszystkie składniki dok ładnie wymieszac, chwilę dusuić, potem wystudzić.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher