|
||||||||||
Ucierane płatki różyKrótki opis potrawyPyszny dodatek do ciasta.Potrzebne składniki 1 szklanka ubitych płatków róży 2 szklanki cukru sok z 1 cytryny Etapy przyrządzania1
Od płatków róży odcinam żółte nasady. Mocno upycham płatki w szklance aby odmierzyc szklanke. Wyciagam ze szkalnki i zalewam gorącą wodą, odcedzam i odciskam. Nastpenie ucierma płatki z cukrem w misce. Utarta miazge wyjmuje i odkladam. Po utarciu wszystkich płatków dodaje sok z cytryny do smaku. Nakładam do wymytych i wyparzonych słoiczków typu twist. Szczelnie zamykam.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|