Karczek po królewsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Karczek po królewsku

Potrzebne składniki

• karczek w plastrach - 4 szt.
• pieczarki - 20 dag
• cebula - 1 szt.
• żółty ser - 25 dag
• majonez - 1 łyżka(i)
• pikantny keczup - 1 łyżka(i)
• bazylia - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Karczek mocno zbijamy tłuczkiem do mięsa, pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, cebulę kroimy w cieniutkie plastry, ser żółty zcieramy na grubej tarce.
2
Płaską dużą brytfankę wykładamy folią aluminiowa. Układamy na niej umoczony z 2 stron w ketchupie, zbity karczek. Plaster obok plastra. Na każdy z nich układamy pokrojone pieczarki, rozdrobnione plastry cebuli (po 2 na każdy plaster karczku) posypujemy startym żółtym serem. Na wierzch każdego plastra kładziemy kopiastą łyżkę majonezu (babuni) i posypujemy szczyptą bazylii.
3
Piec około 60 minut w temperaturze 170 stopni.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher