|
||||||||||
Szynka zawijana i zapiekana z seremKrótki opis potrawySzynka zawijana i zapiekana z seremPotrzebne składniki pieczarki - 250 g maslo - 2 łyżka(i) maka - 2 łyżka(i) smietana - 1/8 l biale wino - 1/8 l sol i pieprz bialy jajo - 1 szynka gotowana - 400 g pomidory - 2 Etapy przyrządzania1
Szybko zarumieniamy na maśle pokrojone na plasterki pieczarki. Mieszamy rozgrzany tłuszcz z mąką, uzupełniamy białym winem i śmietaną. Gotujemy gęsty sos. Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy. Mieszamy pieczarki, a w sosie rozprowadzamy ser z jajkiem. Plasterki szynki kładziemy obok siebie i rozkładamy na nich nadzienie. Rolujemy i wkładamy do miski do zapiekania. Ozdabiamy plasterkami pomidorów, lekko posypujemy solą. Zwiniętą szynkę i pomidory posypujemy serem. Potrawę kładziemy na górnej półce nagrzanego uprzednio piekarnika i zapiekamy, aż ser się zrumieni.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|