|
||||||||||
Gulasz z indyka na slodkoKrótki opis potrawyindyczekPotrzebne składniki piers z indyka - 200 g olej czosnek - 1,5 łyżka(i) mrozona wloszczyzna - 25 g sol zmielony bialy pieprz slodka papryka pol stronka czerwonej papryki pol straka zielonej papryki sok ananasowy - 60 ml ananas z puszki - 70 g jogurt naturalny - 100 g pietruszka cukier Etapy przyrządzania1
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę równej wielkości. Olej rozgrzewamy, smażymy na nim kostki mięsa kilka minut na średnim ogniu. Mieszamy cały czas. Mięso zdejmujemy z patelni, zabezpieczamy przed wystygnięciem. Na ten sam tłuszcz przekładamy czosnek i włoszczyznę. Smażymy 5 minut na małym ogniu, przyprawiamy. Dodajemy sok z ananasa i pokrojoną w kostkę paprykę. Całość przykrywamy, dusimy 5-10 minut na średnim ogniu. Dodajemy mięso i kawałki ananasa. Dusimy kolejne 5 minut. Jogurt mieszamy z natką pietruszki, dodajemy do gulaszu. Przyprawiamy do smaku solą, cukrem i papryką. Mieszamy i już nie gotujemy. Podajemy gorące.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|