|
||||||||||
Toffi domoweKrótki opis potrawypyszny deserPotrzebne składniki cukier puder - 1 i 1/2 szkl. masło - 1 szkl. syrop klonowy - 3 łyżka(i) woda - 3 łyżka(i) wiórki czekoladowe - 25 dag posiekane migdały - 1/3 szkl. Etapy przyrządzania1
W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, syrop, wodę i podgrzewamy cały czas mieszając.Gdy składniki się rozpuszczą i mieszanka zacznie wrzeć przelewamy ją do wysmarowanej masłem formy.W rondlu podgrzewanym w łaźni wodnej rozpuszczamy czekoladę i rozlewamy na mase toffi. Całość posypujemy migdałami i gdy stężeje kroimy na małe porcje.
Smacznego!
Jak podawać?gdy stężeje Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|