|
|||||||||
Garnek grzybowy po my¶liwskuKrótki opis potrawyGarnek grzybowy po my¶liwskuPotrzebne składniki 0 dag grzybów, l0 dag wędzonego boczku lub słoniny 40 dag ziemniaków ugotowanych w łupinach 1/4 główki kapusty, 2 łyżki m±ki, łyżka margaryny 3/4 l rosołu, sól, pieprz, kminek. Etapy przyrządzania1
Wędzony boczek wytopić, dodać m±kę, zrobić jasn± zasmażkę, podlać rosołem, zagotować stale mieszaj±c, aby uzyskać gładki sos. Doprawić sol±, pieprzem i kminkiem. Żaroodporne naczynie lub rondel wysmarować tłuszczem. Obrane ze skórki ziemniaki oraz grzyby pokrajać w cienkie plastry, kapustę cienko poszatkować.
Układać kolejno warstwami, zalać sosem i dusić 30 minut
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |