Indyk z ziołami prowansalskimi

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
20 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

indyk z ziołami prowansalskimi

Potrzebne składniki

• mięso z piersi indyka - 1 kg
• cytryna - 0,5 szt.
• czosnek - 5
• zioła prowansalskie - 1 łyżka(i)
• sól, piprz - do smaku

Przydatne akcesoria

brytfanna

Etapy przyrządzania

1
Czosnek zmiażdżyć, utrzeć z solą na jednolitą masę. Mięso umyć i dokładni osuszyć , następnie obficie skropić sokiem z cytryny, natrzeć masą czosnkową, oprszyć pieprzm i ziołami prowansalskimi. Szczelnie zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika na godzinę. Przed podanim pokroić na plastry.

Jak podawać?

na półmisku Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher