|
|||||||||
Mus z poziomekKrótki opis potrawyMus z poziomekPotrzebne składniki 20 dag poziomek, 2 białka 1/3 szklanki cukru pudru, łyżka żelatyny, łyżeczka soku z cytryny, pól szklanki bitej ¶mietanki. Etapy przyrządzania1
Poziomki starannie opłukać, odłożyć kilkana¶cie ładnych owoców do dekoracji, resztę przetrzeć przez nylonowe sitko lub zmiksować.
Białka ubić na sztywn± pianę, wsypuj±c po trochu cukier. Gdy piana jest sztywna, dodać namoczon± i rozpuszczon± w 2 łyżkach wody żelatynę, roztarte owoce, sok cytrynowy i czę¶ć bitej ¶mietanki. Wymieszać, przełożyć do miseczek. Przybrać poziomkami i bit± ¶mietank±.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |