Kisiel kakaowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kisiel kakaowy

Potrzebne składniki

• 3 szklanki mleka, 3 czubate łyżki cukru (w tym cukier waniliowy)
• 2 łyżki kakao (ok. 5 dag)
• 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej (8 dag).

Etapy przyrządzania

1
Mleko zagotować. Kakao wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym oraz niewielką ilością mleka tak, by nie było grudek. Wlać do reszty gorącego mleka, dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną niewielką ilością zimnej wody. Mieszając gotować 2-3 min., wyłożyć do miseczek. Podać kisiel, posypany cukrem lub polany mleczkiem waniliowym.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher